Instellingen

ADO Den Haag vraagt opnieuw uitstel aan bij KNVB

Kyocera Stadion
Kyocera Stadion © Laurens Lindhout
DEN HAAG - ADO Den Haag wil extra tijd van de KNVB om de begroting op orde te krijgen. De club vraagt de bond om nog een maand uitstel voor het inleveren van de financiële stukken.
De club had de cijfers eigenlijk op 1 november in moeten dienen in Zeist maar had, door het uitblijven van de investering uit China, een maand uitstel gekregen. Nu blijkt dat clubeigenaar Wang Hui opnieuw niet over de brug komt met het geld doet ADO het uitzonderlijke verzoek bij de voetbalbond om nog een maand de tijd te krijgen om de stukken op orde te brengen. In die periode tot 1 januari hoopt ADO Den Haag het geld in een kort geding tegen Wang Hui afgedwongen te hebben.
ADO kampt door het uitblijven van de betalingen vanuit China met een tekort op de begroting van 1 miljoen euro. De rvc van ADO Den Haag keurde daarom vandaag de begroting af.

'Alles staat in documenten'

RVC-lid Wim Deetman zegt tegen Omroep West dat  met de beloofde injectie van United Vansen (het bedrijf van Wang Hui) ADO voor de rest van dit seizoen uit de financiële problemen is.
Deetman ziet het kort geding dat de club heeft aangespannen tegen United Vansen met vertrouwen tegemoet. ‘Alle afspraken met de grootaandeelhouder zijn in documenten vastgelegd, de bedragen en de termijnen. Ze zijn ook bekend bij Wang, zijn beloften zijn keurig vastgelegd. Daar is geen twijfel over mogelijk’.

Meer geldschieters betalen niet

‘Overigens is United Vansen niet de enige sponsor met een betalingsachterstand. Er is ook een aantal andere sponsoren die niet over de brug komen, die zijn wat ander gedrag gaan vertonen nu Wang de eigenaar is. Maar ook die sponsoren zullen we op hun plichten wijzen’, aldus Deetman.
De Haagse wethouder Tom de Bruijn (D66, Financiën) heeft na afloop van de aandeelhoudersvergadering geen reactie gegeven. Volgens een gemeentewoordvoerder wil hij eerst de gemeenteraad en het college informeren over de situatie bij ADO Den Haag. Wel stelde de woordvoerder dat na negen uur vergaderen de situatie nog altijd 'zorgelijk' is.