'Hij reed zo het water in', omstanders zien automobilist verdwijnen bij pont in Bergambacht

Er wordt door de hulpddiensten gezocht naar de auto.
Er wordt door de hulpddiensten gezocht naar de auto. © Twitter brandweer Schoonhoven
BERGAMBACHT - De auto die woensdagochtend bij Bergambacht in de Lek belandde, reed zo het water in. Dat zegt een woordvoerder van de uitbater van de pont woensdagochtend op Radio West. Rond 11.00 uur is de auto gevonden. De bestuurder is nog vermist.
UPDATE:
'Ik weet niet precies wat de aanleiding is geweest, maar hij is gewoon het water ingereden.' Mensen die stonden te wachten op de pont zijn daarvan getuigen zijn geweest.
Kort na zes uur reed de auto aan de kant van Streefkerk het water in. De pont lag op dat moment aan de andere kant, vertelt de woordvoerder.

'Bestuurder reed zo het water in'

Een andere getuige vertelt dat hij stond te wachten voor het pontje toen het gebeurde. De auto in kwestie stond vooraan, zegt hij tegen Omroep West.
Terwijl het pontje aan de overkant was reed de bestuurder van de auto zo het water in, zegt de getuige. De bestuurder heeft volgens de man 'geen poging gedaan' om te ontsnappen. Voordat het pontje bij de auto aankwam, was de auto al gezonken.

Zoektocht met sonarboot naar bestuurder

Hulpdiensten zoeken met een sonarboot naar de bestuurder. Het scheepvaartverkeer op de Lek werd enige tijd stilgelegd. Inmiddels is dat weer op gang gekomen. De pont is tot nader order uit de vaart.