Het geheim van 60 jaar huwelijk: 3 keer diamanten jubileum in Zoetermeer

ZOETERMEER - Niet één, niet twee, maar drie diamanten echtparen op dinsdag 29 november in Zoetermeer. De Koppels Kraal, Den Hertog en de Rooij kennen elkaar al jaren en mochten deze dag alle drie hun 60 jarige huwelijksfeest vieren. En dat deden ze gezamenlijk op het gemeentehuis.
De echtparen kennen elkaar van de kerk, waar ze trouw elke zondag naar toe gaan. Ze komen er al snel achter dat ze dezelfde trouwdag delen. ‘Zo maakten we al elkaars 40 en ook 50-jarige huwelijk mee’, vertelt meneer Kraal.
Meneer en mevrouw Kraal leren elkaar 68 jaar geleden kennen en trouwen een aantal jaar later, in 1956. Hij leert zijn vrouw per toeval kennen. ‘Ik dacht: Dat is een aardig meisje, daar ga ik eens naar toe’, zegt meneer Kraal glunderend.

Wat is het geheim?

Normaal gesproken komt de burgemeester altijd op visite bij een diamanten echtpaar. De drie koppels vinden het echter makkelijker om voor deze keer juist bij de burgemeester in het gemeentehuis op bezoek te komen. Meneer de Rooij belt zelf met de gemeente om het allemaal te regelen.
‘Gewoon trouw blijven aan elkaar en altijd eerlijk zijn’, dat is volgens meneer Kraal het geheim achter hun 60-jarige huwelijk.
‘Mijn moeder zei vroeger altijd: Als je ruzie hebt moet je het voor het slapen goed maken’, zegt meneer Den Hertog. ‘En daar zit heel wat in.’