Instellingen

ADO-eigenaar Wang Hui heeft dagvaarding nog niet binnen: ‘Ik weet van niets’

Wang Hui tijdens persconferentie
Wang Hui tijdens persconferentie © Laurens Lindhout
DEN HAAG - ADO-eigenaar Wang Hui is nog niet op de hoogte van de dagvaarding die hij aan zijn broek kreeg. 'Ik heb nog steeds geen idee wat er nu allemaal aan de hand is’, zegt hij tegenover de NOS. ‘Ze hebben het me nog niet verteld.’
ADO Den Haag stapt naar de rechter omdat de Chinese grootaandeelhouder niet aan zijn financiële verplichtingen zou voldoen. Tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering werd de dagvaarding overhandigd aan de zoon van Wang Hui, Terry.
Wang vervolgt: 'We hebben al zes of zeven miljoen in de club gestopt. De laatste keer dat ik bij een vergadering was (oktober jongstleden, red.), hebben ze niets over geldproblemen gezegd.' Wang zegt verder dat 1 à 1,5 miljoen euro zoek is geraakt. 'We hebben gevraagd om het geld te gebruiken voor bijvoorbeeld de vernieuwing van faciliteiten en het stadion. We willen dat het geld in de club wordt gestoken. Maar daar gebruikt ADO het geld niet voor', zegt hij tegen de NOS.

Al langer financiële zorgen

De financiele situatie bij ADO is al langer zorgelijk. De club had de derde kwartaal cijfers eigenlijk op 1 november in moeten dienen in Zeist maar had, door het uitblijven van de investering uit China, een maand uitstel gekregen.
Nu blijkt dat clubeigenaar Wang Hui opnieuw niet over de brug komt met het geld doet ADO het uitzonderlijke verzoek bij de voetbalbond om nog een maand de tijd te krijgen om de stukken op orde te brengen. In die periode tot 1 januari hoopt ADO Den Haag het geld in een kort geding tegen Wang Hui afgedwongen te hebben.