Manders: We hebben gesproken met Wang over de geldproblemen bij ADO

Mattijs Manders tijdens persconferentie ADO Den Haag
Mattijs Manders tijdens persconferentie ADO Den Haag © Laurens Lindhout
DEN HAAG - Volgens algemeen directeur Mattijs Manders wist ADO-eigenaar Wang Hui wel degelijk van de geldproblemen bij de Haagse club. De Chinese grootaandeelhouder zou persoonlijk aanwezig zijn geweest bij een vergadering in oktober over dit onderwerp.
'Ik vind het jammer om vandaag te vernemen dat eigenlijk vanuit UVS (United Vansen International Sport, red.) wordt gezegd dat men niet bekend is met het feit dat er een financieel probleem zou zijn', stelt Manders op de clubsite van ADO. 'We hebben in oktober een tien uur durende vergadering met de Raad van Commissarissen gehad.'
'En twee dagen later hadden we een elf uur durende AVA-vergadering (Algemene Vergadering van Aandeelhouders, red.). Hierbij waren UVS en de heer Wang persoonlijk aanwezig en daar hebben we eigenlijk alleen maar over dit onderwerp gesproken. Dus blijkbaar gaat er in de communicatie toch iets niet goed.'

'1 à 1,5 miljoen euro is zoek'

Eerder stelde Wang dat er tijdens de desbetreffende vergadering in oktober niets over geldproblemen is gezegd. Ook zei hij dat er 1 à 1,5 miljoen euro zoek is geraakt.
'We hebben gevraagd om het geld te gebruiken voor bijvoorbeeld de vernieuwing van faciliteiten en het stadion. We willen dat het geld in de club wordt gestoken. Maar daar gebruikt ADO het geld niet voor', zei hij tegen de NOS.

Financiële problemen

ADO Den Haag zit momenteel in financieel zwaar weer. De club had de derdekwartaalcijfers eigenlijk op 1 november in moeten dienen in Zeist. Door het uitblijven van de investering uit China, kreeg ADO een maand uitstel.
Nu blijkt dat grootaandeelhouder Wang opnieuw niet over de brug komt met het geld, doet ADO het uitzonderlijke verzoek bij de voetbalbond om nog een maand de tijd te krijgen om de stukken op orde te krijgen. In die periode tot 1 januari hoopt ADO Den Haag het geld in een kort geding tegen Wang afgedwongen te hebben.