Wethouder De Bruijn over problemen ADO: 'Prioriteit bij vorderen geld van Wang'

DEN HAAG - De financiële problemen van ADO Den Haag worden als het aan wethouder Tom de Bruijn van Financiën, Verkeer, Vervoer en Milieu ligt nog altijd opgelost met het geld van eigenaar Wang Hui. 'Er ligt prioriteit bij het vorderen van geld van Wang. Geen andere scenario's', zei hij tijdens een raadsvergadering woensdagavond.
Volgens de Haagse wethouder kunnen de salarissen in ieder geval tot het einde van dit jaar betaald worden. 'Het liquiditeitsprobleem doet zich begin volgend jaar voor', aldus De Bruijn.
Veel goede woorden had de wethouder niet over van de grootaandeelhouder van de eredivisionist. Hij vond het bijvoorbeeld 'merkwaardig' dat Wang beweert niet op de hoogte te zijn van de financiële problemen. Ook vindt de wethouder het onwenselijk dat Wang zowel grootaandeelhouder als voorzitter van de Raad van Commissarissen van de club is.

Staatssteun

De Bruijn wil nog niet nadenken over vervolgstappen mocht Wang niet betalen. Al loopt er wel een plan waar hij verder niets over wil zeggen: 'We werken aan oplossingen, maar daar zeg ik niets over in de openbaarheid om het proces niet te verstoren.' Wordt dus vervolgd.

LEES OOK: