Instellingen

Dode katten in gracht Delft: 'Illie heeft echt gevochten voor haar leven'

Dode kat Illie
© Wieger

DELFT - De bewoners van de Bagijnhof in Delft zijn in de ban van de verdwijning van ongeveer vijftien katten. Vier katten zijn inmiddels dood gevonden in de grachten. 'Het is verschrikkelijk. Je krijgt er nare gevoelens bij', zegt Helga. Haar 13-jarige kat Illie kwam om het leven.

'De rand van de gracht is niet zo hoog, maar een kat komt daar niet uit.

voor haar leven', vertelt Helga.  'Het is allemaal heel naar. Mensen houden hun kat binnen. We zijn echt wel bezorgd. Wat is hier aan de hand?', zegt een buurtbewoner.

Ook de politie vertrouwt de zaak niet en heeft via Facebook een oproep gedaan aan mensen die meer weten zich te melden. Verder adviseert de politie katteneigenaren hun huisdier 's nachts binnen te houden.


Kattenhater

Helga weet niet zeker of er een kattenhater actief is. 'Ik wil niet met de roddels mee, maar dit is wel een groot aantal. Het is natuurlijk verschrikkelijk. Je krijgt er nare gevoelens bij. Als je die dierenbeul tegenkomt, wil je hem zelf in de gracht duwen.'

Een actiecomité wil nu dat er touwen langs de grachtenmuren worden gespannen zodat de katten uit het water kunnen klimmen.