Boze reizigers HTM: weinig begrip voor onaangekondigde staking

DEN HAAG - Reizigers zijn niet te spreken over de wilde staking van donderdag van het HTM-personeel. 'Als je het vooraf aangeeft, dan zijn mensen ervan op de hoogte en kunnen ze zich erop voorbereiden. Mensen hebben belangrijke afspraken en dan blijven die klootzakken weg. Dat is niet leuk', zegt een gestrande reiziger tegen Omroep West.
Volgens de man was er 'niets aan de hand' als HTM de reizigers vooraf op de hoogte had gesteld. 'Ik kom nu helemaal vanaf het centrum hiernaartoe gelopen. Dus ik ben zeker al 45 minuten aan het lopen.'
Veel passagiers hebben geen begrip voor de staking. 'Ik vind het niet goed dat het vooraf niet was aangekondigd', zegt een jongen. 'Er kwam opeens een man langs met een HTM-busje die vertelde dat er een staking was en dat we maar naar huis moesten gaan.' HTM beweert echter dat zij niet op de hoogte waren van de staking van donderdag.

Reden? Geen idee

Reizigers hebben geen idee waar de staking ineens vandaan komt en waarvoor het HTM-personeel staakt. 'Het zal wel over geld gaan zeker', aldus een reiziger. De medewerkers van HTM zijn boos over de te krappe rijtijden en de werkdruk. Het bus- en tramverkeer in Den Haag ligt zeker tot 14.00 uur stil.