Instellingen

Wang wilde real life soap over ADO maken, maar Haagse clubleiding zag daar niks in

Hui Wang.
Hui Wang. © Laurens Lindhout

DEN HAAG - De Chinese grootaandeelhouder van ADO Den Haag is klaar met de Nederlandse leiding van de club. Zo bleek afgelopen week toen twee leden van de Raad van Commissarissen van ADO (Toet en Jansma) te horen kregen dat ze niet meer welkom waren.

Wang wil een Chinese leiding waardoor hij de plannen die hij heeft met de club kan uitvoeren, zonder tegenspraak uit Den Haag.

Een van de plannen die Wang gedwarsboomd zag, was het idee om een Chinese speler binnen te halen bij ADO en hem dan een jaar te volgen in een real life soap die zou worden uitgezonden op de Chinese televisie. ADO zag dit niet zitten, zo melden bronnen binnen de club, en waren kritisch over het (te lage) niveau van de betreffende speler.

Plan afgewezen

Uiteindelijk wees de club het plan af, waardoor United Vansen (het bedrijf van Wang) de deal die inmiddels was gemaakt met de Chinese zender moest afblazen.

Wang Hui vindt overigens dat er meer Chinese spelers voor ADO Den Haag moeten spelen. Uit een artikel van VI blijkt dat ADO op deze manier een soort handelshuis moet worden. Chinese spelers kunnen zich bij ADO in de kijker spelen, waarna ze vervolgens met winst kunnen worden verkocht

Alles over de perikelen bij ADO vind je in ons dossier