Boze HTM'ers trakteren hun grote baas op een fluitconcert

DEN HAAG - Algemeen directeur van de HTM, Jaap Bierman, keurt de wilde stakingsactie van zijn personeel ten zeerste af. Dat zei hij donderdag tegenover het personeel van de vervoersmaatschappij bij station Den Haag Centraal.
'We duperen hiermee de mensen waar we van afhankelijk zijn: onze reizigers. Je zal maar naar het ziekenhuis moeten of je vliegtuig moeten halen of een sollicitatie hebben', aldus Bierman. De medewerkers ontvingen de toespraak met een fluitconcert.
De directeur drukte de HTM-medewerkers op het hart dat hij er werk van gaat maken de operationele druk en de rijtijden te verbeteren. 'Ik roep daarom op om de gesprekken tussen de directie, bonden en de medezeggenschap te hervatten. Ook ik vind dat het overleg te lang duurt.'

Geruchten

Al een paar dagen deden geruchten de ronde over een aanstaande staking, maar Bierman zegt nergens van op de hoogte te zijn. 'Ik wist niets van deze actie. Ik hoorde gisterenavond geruchten, maar we wisten niet wat er ging gebeuren. Ik kan niet de hele dienstregeling stil leggen als ik niet weet wat er gaat gebeuren', aldus de directeur.
Bierman biedt zijn excuses aan de reiziger aan. 'Dit is heel vervelend voor de reiziger.' De staking is inmiddels afgerond. En het bus- en tramverkeer moet weer langzaam op gang komen.