Thuiszorg voor honderden mensen in gevaar: Gallus Thuiszorg in financiële problemen

© ANP
RIJSWIJK - Thuiszorgorganisatie Gallus uit Rijswijk zit in de financiële problemen. Het bedrijf verkeert in surseance van betaling. Volgens advocaat Martijn Vermeeren, die is aangesteld als bewindvoerder, worden door het bedrijf 700 tot 800 patiënten van thuiszorg voorzien. Die wonen vooral in Den Haag en Zoetermeer.
Bij het bedrijf werken 170 mensen, zegt Vermeeren. Zij kunnen voorlopig aan de slag blijven, want de bewindvoerder is druk bezig met gesprekken over een reorganisatie. 'Ik ben aan het kijken of het bedrijf kan voortbestaan', zegt Vermeeren tegen Omroep West.
Volgens hem is het nog te vroeg om iets over de oorzaak te zeggen. 'Maar ik kan al wel zeggen dat het bedrijf een hoog ziekteverzuim kent en ook zijn de marges door de bezuinigingen in de zorg erg krap', aldus de bewindvoerder.

Zorg gaat gewoon door

Hij zegt dat cliënten zich voorlopig nog geen zorgen hoeven te maken, omdat alles 'gewoon' doordraait. De zorg gaat dus ook gewoon door. De advocaat verwacht dat er volgende week meer duidelijkheid komt over de toekomst van Gallus Thuiszorg.
De directie van het bedrijf was donderdagmiddag niet voor commentaar bereikbaar.