Ook Midden-Holland tegen komst van Holland Outlet Mall in Zoetermeer

De Holland Outlet Mall. (Impressie: Provast)
De Holland Outlet Mall.
ZOETERMEER - Ook de regio Midden-Holland is tegen de komst van de Holland Outlet Mall (HOM) in Zoetermeer. Dat laat het gemeentelijke samenwerkingsverband, waar onder meer de gemeenten Gouda en Waddinxveen toe behoren, donderdag weten. Eerder deze week liet de regio Holland Rijnland al weten tegen te zijn.
Midden-Holland bestaat uit vijf gemeenten: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Alle vijf hebben ze flinke bezwaren tegen de komst van de HOM in Zoetermeer.
De gemeenten verwachten dat de HOM 'negatieve gevolgen voor leefbaarheid in dorpen en steden in Midden-Holland' gaat hebben. 'Als de Holland Outlet Mall er komt, voorzien de gemeenten voor lokale ondernemers minder toeloop naar de stad- en dorpscentra, dus minder bezoekers, minder omzet en minder investeringsruimte om te innoveren', aldus het samenwerkingsverband.

Rammelen

Deze week liet samenwerkingsverband Holland Rijnland, waar onder meer de gemeenten Leiden en Alphen aan den Rijn bijzitten, al weten dat het HOM een negatief effect gaat hebben op de regio. Ook zouden de kosten in een haalbaarheidsonderzoek veel te laag ingeschat zijn en de opbrengsten veel te hoog. Ook de bezoekersaantallen zouden ‘onrealistisch’ zijn.