Duurzame cadeaus voor de feestmaand!

Marlon Mintjes van Milieucentraal op de bank bij Debby en Ed
Marlon Mintjes van Milieucentraal op de bank bij Debby en Ed
DEN HAAG - De feestmaand staat weer voor de deur en de keuze voor cadeautjes ook... Lastig! Dit hoeft niet altijd duur of nieuw te zijn. Marlon Mintjes van Milieucentraal zit bij Debby en Ed op de bank om hier wat tips over te geven.
De maand december is gezellig, sfeervol maar ook druk. De cadeautjes die je moet uitkiezen voor een vriend of familielid is een lastige opgave. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn verteld Marlon Mintjes donderdagochtend bij Debby. Je kunt namelijk een tweedehandscadeau geven of een beleving zoals een workshop.
Verwennen volgens Milieucentraal doe je zo:

Opknap cadeau

Is de antieke klok in jouw moeders woonkamer stuk? Of sluiten de keukenkastjes van jouw vriend niet soepel? Schakel een klusjesman in en geef deze cadeau! Hier maak je een mens al gauw blij mee.

Beleving

Ken je iemand die wel eens in de watten kan worden gelegd?
Geef een workshop cadeau of een heerlijke massage. Ook kun je kaartjes voor het theater geven, een weekendje weg boeken of een musea bezoeken.

Gadgets

Een hippe ledlamp die energie bespaard, een doucheradio met een timer of een mooie coffee to go beker. Altijd handig en duurzaam!

Eetbare cadeautjes

Luxe koffie, thee en chocola komt bij elk mens op. Wanneer je deze producten koopt, moet je goed op het topkeurmerk kiezen. De keurmerkenwijzer helpt je duurzaam kiezen!

Cadeaus voor een hele poos

Een antieke lamp, een vaas van gerecycled materiaal of een tas van oude uniformen. Ga langs bij een kringloopwinkel, wie weet vind je iets moois.