PvdA ontsteld over hoge discriminatie in Den Haag

DEN HAAG - De PvdA in de Haagse gemeenteraad is 'ontsteld' door het hoge aantal racistische en antisemitische incidenten in Den Haag. 'Aanpakken en bestrijden', vindt de partij.

Uit onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut blijkt dat de politie vorig jaar 590 racistische en antisemitische incidenten in Den Haag registreerde. Daarmee staat Den Haag op de tweede plek met incidenten in Nederland.

De sociaaldemocraten willen van het college weten hoe dit 'schokkende' aantal incidenten wordt teruggedrongen. In schriftelijke vragen vraagt de partij om opheldering aan het stadsbestuur.

Door de ziel

PvdA-raadslid Abderrahim Kajouane: ‘Gediscrimineerd worden snijdt door de ziel van mensen. Wij pikken het niet als mensen worden uitgesloten, daarom moeten we discriminatie aanpakken en bestrijden met tolerantie. Er moet alles op alles gezet worden om discriminatie te voorkomen in de stad. Dat kunnen we doen met campagnes die oproepen om discriminatie te melden, maar ook door meer te doen aan het vervolgen van discriminatie.’

De PvdA in de Haagse gemeenteraad maakt zich al langer zorgen over het lage aantal behandelingen van aangiftes over discriminatie. Uit eerder onderzoek van het Openbaar Ministerie blijkt dat het aantal aangiftes van discriminatie toeneemt, maar dat het percentage van in behandeling genomen zaken erg laag ligt.

Daadwerkelijk iets doen

Kajouane wil dat er veel meer zaken in behandeling worden genomen. ‘Het college heeft zich tot doel gesteld discriminatie veel harder en consequenter te gaan aanpakken. Daarbij hoort dat er ook daadwerkelijk iets gebeurt met de aangiftes.'
Meer over dit onderwerp:
DISCRIMINATIE RACISME PVDA ABDERRAHIM KAJOUANE
Deel dit artikel:

Reageren