Eigenaar afgebrande bestelbus Finnenburg voor tweede keer gedupeerd

© Regio15
DEN HAAG - Voor de tweede keer in 2 weken tijd is een bestelbusje afgebrand van dezelfde eigenaar in Den Haag. De man had dit busje vorige week maandag gekocht en zag het zondagochtend vroeg in rook opgaan.
Het voertuig is
. Het incident gebeurde rond half vier in de ochtend op het Finnenburg in Den Haag. Twee weken geleden brandde van dezelfde eigenaar ook al een bestelbus af. De eigenaar en zijn vrouw zijn voor hun werk als ZZP-er afhankelijk van het busje.  Ze zijn enorm geschrokken en voelen zich niet meer veilig.  ‘Ik voel me onveilig en overweeg om te gaan verhuizen, zegt de vrouw. Het is jammer want we wonen nu anderhalf jaar aan het Finnenburg en hebben het erg naar onze zin. De buren zijn aardig’. ‘Het is nu de tweede keer dat dit ons overkomt en ik ben benieuwd wat de verzekering hiervan vind. We hebben geen geld om zomaar weer een nieuwe auto te kopen, maar mijn partner heeft het wel nodig om zijn werk te kunnen doen’, aldus de vrouw.
Buren hebben vrijwel niets gemerkt van de brand. ‘Wij slapen achter en dan hoor je niets van wat er zich aan de voorkant van de flat afspeelt’ zegt een bewoner. Iemand anders kijkt er niet vreemd van op: ‘regelmatig is hier op het Finnenburg wat aan de hand, is het niet een auto in de brand dan wordt er wel ingebroken in een auto. Het wordt tijd dat er camera’s opgehangen worden in de straat, aldus een boze bewoner. Dat er twee bestelbusjes in twee weken tijd in vlammen opgaan is opmerkelijk zegt een bewoner. ‘Ik denk dat iemand het op de eigenaar heeft gemunt, want dit kan geen toeval meer zijn’.