Politie waarschuwt: 'Er zijn meer mensen met uw smaak, dus voorkom een inbraak'

Gevonden Sinterklaaskadootjes in Delft
Gevonden Sinterklaaskadootjes in Delft © @Heleen Dierdorp via Twitter
DEN HAAG - 'Laat een paar lampen aan, dat laat inbrekers buiten staan . Doe uw deuren en ramen goed op slot, dan kunnen inbrekers ook niet bij uw spaarpot.' Politie Zuiderpark waarschuwt via Facebook voor inbrekers die op zoek gaan naar lege huizen tijdens pakjesavond. Dat doen ze geheel in stijl, met een gedicht.
'Een heerlijk avondje is bijna gekomen. Wij willen uw pakjesavond niet dwarsbomen. Maar er zijn meer mensen met uw smaak, dus voorkom een inbraak', zo luiden de eerste regels van het ingenieuze gedicht van 'politiepiet'. Het gedicht is bedoeld om mensen te waarschuwen voor inbrekers die op zoek gaan naar lege huizen tijdens pakjesavond. En omdat veel mensen de pakjesavond dit weekend al vieren plaatste de politie de rijm zondagavond op Facebook.
Het gedicht waarschuwt niet alleen voor inbrekers, maar gaat nog verder: 'Hier ook nog een paar adviezen van de Sint, zodat u veilig de weg terug naar huis ook vind. Gaat u met de auto zorg dan voor een BOB, want rijden met een slok teveel en u heeft zo een flinke strop. Een ongeluk en een boete liggen dan op de loer, en dan moet u de komende tijd met het stadsvervoer.'