West Wekker: Staatssecretaris wil cultuuromslag in ouderenzorg en Leidse showband geweigerd

Zwarte Piet bij de Pier op Scheveningen
Zwarte Piet bij de Pier op Scheveningen © ANP, beeldbewerking: Omroep West
REGIO - Goedemorgen! Deze maandag staat grotendeels in het teken van Sinterklaas. Maar ook reageert staatssecretaris Van Rijn op ideeën om de ouderenzorg te verbeteren. En op Radio West horen we waarom de Leidse showband Kunst & Genoegen niet welkom is op de 3 oktober-viering. Dus makkers, staakt uw wild geraas en lees het laatste nieuws in de West Wekker.
1.

Staatssecretaris Martin van Rijn (Gezondheidszorg) reageert op ideeën van bestuurders, bewoners, mantelzorgers en personeel om de ouderenzorg te verbeteren. Volgens Van Rijn moet de zorg veel persoonsgerichter en kleinschaliger en gaat dat nog jaren duren. 'Ik snap het ongeduld, ik ben ook ongeduldig.'
2. Leidse showband Kunst & Genoegen mag niet deelnemen aan 3 oktober-viering
De Leidse show- and marchingband Kunst en Genoegen mag niet meer deelnemen aan de 3 oktober-viering in Leiden. De showband zou tegen de afspraken in alcohol hebben verstrekt en genuttigd, meldt de 3 October Vereeniging Leiden. De voorzitter van de band voelt zich 'niet netjes behandeld'. Op Radio West vertellen zowel de showband als de 3 October-vereniging vanochtend hun verhaal.
3. Dode gevonden in water bij Duinweg in Den Haag
In het water bij de Duinweg in Den Haag is zondagmiddag een overleden persoon gevonden. Het is nog niet bekend wie het is of waardoor de persoon om het leven is gekomen, aldus de politie.
4. Eigenaar afgebrande bestelbus Finnenburg voor tweede keer gedupeerd
Voor de tweede keer in twee weken tijd was het raak: het bestelbusje van een ondernemer is afgebrand in Den Haag. De man had dit busje vorige week maandag gekocht en zag het zondagochtend vroeg in rook opgaan.
Weer
Vandaag wordt het koud, maar schijnt de zon volop. Het wordt 3 tot 4 graden bij een zwakke zuidoostenwind. In de avond en gedurende de nacht naar dinsdag vriest het licht. Na morgen wordt het zachter en verdwijnt de vorst weer uit het land.
Vanavond op TV West
TV West Sport besteedt veel aandacht aan het noodlijdende ADO Den Haag. ADO Den Haag-directeur Mattijs Manders schuift aan als gast. Ook zijn er analyses, interviews en reportages. Daarnaast belicht presentator Bart Nolles ook andere sporten, sporters en sportevenementen in de regio.

TV West Sport is maandag voor het eerst te zien om 17.00 uur. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald.