Instellingen

Douanier Gerrit G. blijft vast wegens nieuwe verdenking

Douane
Douane © ANP
'S-GRAVENZANDE - Om medicijnen en speciaal voedsel te kunnen kopen voor zijn ernstig zieke vrouw zou de corrupte douanier Gerrit G. zich hebben ingelaten met het Colombiaanse drugskartel. Om de as van zijn overleden vrouw uit te strooien hoopte hij weer te worden vrijgelaten, de rechtbank heeft dit verzoek maandag afgewezen.
Hij heeft in augustus informatie verstrekt aan dit kartel in de hoop 25.000 euro te krijgen, vertelt hij maandag aan de rechtbank in Rotterdam. Volgens hen bestaat er gevaar voor herhaling, nu er op basis van uitgelekte gesprekken weer een ernstige verdenking bestaat.
'Ik zat in de shit, was alleen maar met mijn vrouw bezig', vertelt de verdachte. Volgens het OM is hij nog steeds in dienst van de douane.

Nooit gekregen

Deze 25.000 euro heeft hij, geeft hij zelf aan, nooit ontvangen. Voor het eerst sprak Gerrit G. over zijn omstandigheden. Hij is zondag opnieuw vastgezet wegens overtreding van de voorwaarden voor de schorsing van zijn voorlopige hechtenis.
De man gaf toe in twee gesprekken informatie te hebben verstrekt aan een zekere Paul van het Colombiaanse drugskartel. Zijn raadsman geeft aan dat het alleen ‘huis-, tuin- en keukentips’ aan een kartel dat al tientallen jaren ervaring heeft met drugssmokkel.

LEES OOK