Deze week in Tijd voor Nostalgie

Sinterklaas in In Smoking (Bron: Omroep West)
Sinterklaas in In Smoking (Bron: Omroep West)
DEN HAAG - Het is kwart over drie: Tijd voor Nostalgie. Een TV West programma over de goede oude tijd. Debby Roukens laat u elke werkdag filmpjes van vroeger te zien. Deze week hebben we weer wat mooie oude films geselecteerd.
Maandag 5 december

Vanavond is het ouderwets pakjesavond en vele kinderhartjes zijn nu al sneller aan het kloppen van spanning. Want wat zal Sinterklaas dit jaar brengen? In het archief van Erfgoed Leiden vonden we deze leuke familiefilm van de familie Ramb. Sinterklaas brengt een bezoek aan de kantine van Rijnland, het autobedrijf van Joop Ramb. Zij organiseerde het Sinterklaasfeest voor hun personeelsleden en kinderen. De film is gemaakt in 1970.
In het jaar 2000 ging Johan Overdevest op stap met sinterklaas in Den Haag. Dit werd een bijzondere aflevering van het programma In Smoking.

Dinsdag 6 december
Spiegel van Nederland. Een bioscoopjournaal door het Amsterdamse filmbedrijf Triofilm in samenwerking met  Haghe film uit Den Haag. Deze aflevering gaat onder andere over het vertrek van Sinterklaas uit Nederland.
James Bond in Den Haag afl 4. In een mystieke omgeving bespreken presentator Fred Zuiderwijk en schrijver Tomas Ross indrukwekkende complottheorieën uit de Haagse geschiedenis. Vandaag gaat het over de Chinese affaire in 1966.

Woensdag 7 december
Een polygoonfilm uit 1941 over de Haagse Gemeentelijke Reinigingsdienst die 70 jaar bestaat. Daarom werd er een film gemaakt waarbij de werkzaamheden van de dienst in beeld worden gebracht.
En van de dikke pakken sneeuw naar een zomers feestje in de Rechterenstraat in Den Haag. U ziet een optocht met uitgedoste bewoners en ouderwetse spelletjes voor de kinderen. De film, gemaakt door meneer Houtman, is opgenomen in 1957. De Rechterenstraat ligt in de wijk Moerwijk in Den Haag.

Donderdag 8 december

Elke donderdag zenden we mooie, niet eerder vertoonde films uit, van  het archief van Erfgoed Leiden. Vandaag met een film uit 1931. Het is een impressie van Leiden in de jaren ’20 en ‘30 met onder andere het oude station en de officiële opening van park Leidse Hout op 30 juni 1931.

Vrijdag 9 december

Plekken van Herinnering (2007) met geschiedenisdeskundige Wim Willems. Deze aflevering gaat het over afscheid nemen van Den Haag met schrijfster Mensje van Keulen.
Elke vrijdag zenden we een korte film uit van het Erfgoedhuis Zuid-Holland. Vandaag gaat het over de Indische stad Den Haag.
Tot slot nog een leuke polygoon film over de Goudse kaasmeisjes die naar Engeland gaan om de Goudse kaas te promoten. De film oorspronkelijk is uitgezonden door Polygoon in 1960.