West Wekker: Tino Martin droomt, ADO-directeur vreest en Jan Hoekema gaat

DEN HAAG - Goedemorgen! Fijne sinterklaasavond achter de rug? Het was een pittig dagje gisteren voor de gemeente Wassenaar. Daar stapte burgemeester Hoekema op na een vertrouwensbreuk met de gemeenteraad. Voor de Haagse volkszanger Tino Martin was het een betere dag: hij ziet zijn droom om in de Ziggo Dome op te treden in vervulling gaan. Bij ADO Den Haag is het wellicht minder gezellig op dit moment, maar directeur Mattijs Manders stelt strijdbaar te zijn.
1.

Op 10 juni 2017 gaat de Haagse volkszanger Tino Martin voor de eerste keer in zijn jonge carrière in de Ziggo Dome optreden. Sommige Nederlanders komt de naam Tino Martin misschien niet bekend voor, maar in de wereld van volkszangers is dit Haagse talent een rijzende ster.

2.

Burgemeester Jan Hoekema van Wassenaar heeft ontslag genomen. Dat heeft de gemeente Wassenaar gistermiddag bekendgemaakt. Volgens de burgemeester en de gemeenteraad zouden ze ‘na ampel beraad tot de conclusie zijn gekomen dat er onvoldoende basis is voor een voortzetting van een vruchtbare samenwerking’, zo is te lezen in een verklaring van de gemeente.
3. ADO-directeur Manders: ‘Het kan niet zo zijn dat een passant ADO Den Haag om zeep helpt’
‘De situatie is uitermate vervelend. Dat mag duidelijk zijn, maar ik ben erg strijdbaar’, zei ADO-directeur Mattijs Manders gisteren in TV West Sport. De Haagse directeur was te gast om over de financieel zorgelijke situatie (‘de club staat op omvallen’) te praten. ‘Het kan nooit zo zijn dat een passant onze club om zeep gaat helpen. Daarom ben ik strijdbaar en ik denk dat iedereen dat van mij mag verwachten.’
4. Tweeduizend gehaktballen naar Jodan Boys-Vitesse
In de bus naar de uitwedstrijd tegen Vitesse krijgen de fans van Jodan Boys een door de selectie gedraaide gehaktbal. Keurslager John Boere uit Haastrecht heeft aangeboden alle supporters die meegaan een heerlijk broodje bal gehakt te geven. Voorwaarde is wel dat een paar spelers en de trainer mee komen helpen bij het draaien van de tweeduizend gehaktballen in de slagerij.
Vanavond op TV West
In het opsporingsprogramma Team West is er onder meer aandacht voor:
• De 20-jarige Chi Yin Luong. Langs het spoor bij station Maassluis West werd het lichaam van hem gevonden. Het is onduidelijk wat er met hem is gebeurd. Omdat Chi Yin, ook wel John genoemd, met de trein vanuit Den Haag kwam, is het mogelijk dat getuigen uit onze regio iets hebben gezien dat met zijn dood te maken kan hebben.
• Een gewelddadige woningoverval in Waddinxveen, waarbij een 80-jarige mevrouw het slachtoffer werd. De politie zoekt getuigen.
• Een diefstal uit een bestelbus op de Hoefkade in Den Haag - waarvan bewakingsbeelden zijn - en zakkenrollen in een Haagse supermarkt.
• Een dodelijke schietpartij in de Herenstraat in Den Haag. Anderhalf jaar later is de vermoedelijke schutter nog steeds spoorloos. De politie doet opnieuw een beroep op kijkers om deze Robertico Inesia te vinden.

Team West is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.