West Wekker: Oliebollen voor honden en mogelijk onderzoek naar vertrek burgemeester Hoekema

West Wekker, Oliebol.
Oliebollen © ANP
DEN HAAG - Goedemorgen! Het was gisteren een mooie dag met een strakblauwe herfsthemel. Voor honden in onze regio was het al helemaal een goede dag, want dankzij de Scheveningse Hondentraiteur kunnen zij nu ook verantwoord oliebollen happen. In Leiden is een kunstenaar op zoek gegaan naar getuigen: hij wil oorlogsverhalen vastleggen in een nieuw project. Een raadslid uit Wassenaar pleit voor een onderzoek naar het vertrek van burgemeester Hoekema. Ook in Den Haag rommelt het nog altijd bij ADO: Bao Xian Fei beweert niet door ADO-grootaandeelhouder Wang Hui te zijn gevraagd om de nieuwe directeur van de voetbalclub te worden.
1.

Waarom zouden oliebollen alleen voor mensen zijn? Dat dacht hondentraiteur Remco Hegi ook. Hij ontwikkelde voor zijn zaak op Scheveningen speciale hondenoliebollen.
2. Leidse kunstenaar zoekt oorlogsverhalen voor project
De Leidse kunstenaar Pim van der Heiden is op zoek naar oorlogsverhalen. Hij heeft al een aantal Leidenaren bezocht om hun oorlogsherinneringen vast te leggen. De verhalen zullen uiteindelijk onderdeel uitmaken van een auditief kunstwerk.
3. 'Officieel onderzoek naar vertrek burgemeester Hoekema'
Een raadsonderzoek moet duidelijk maken wat de ware reden van het vertrek van de Wassenaarse burgemeester Jan Hoekema is. Daarvoor pleit Ben Paulides, fractievoorzitter van Democratische Liberalen Wassenaar. 'Ik wil weten wat er écht aan de hand is,' zegt hij. Paulides was gisteravond kort bij de vertrouwelijke gemeenteraadsvergadering in het villadorp, maar alleen om mee te delen dat hij het niet correct vindt dat de raad achter gesloten deuren over de kwestie praat.
4. Bao Xian Fei moet ADO-directeur ondersteunen: 'Ik ben absoluut niet uit op de functie van Manders'
Bao Xian Fei is door clubeigenaar Wang Hui gevraagd om een ondersteunende functie te gaan bekleden bij ADO. Dat zegt de in Den Haag opgegroeide Chinees tegen Omroep West. Van een functie in de directie is geen sprake. Ik word in ieder geval niet de algemeen directeur van de club', zegt Bao Xian Fei.
Weer:
Het is overwegend bewolkt, hoewel er ook af en toe zon kan voorkomen. Bij een matige, langs de kust vrij krachtige naar zuidwest ruimende wind wordt het acht of negen graden.
Vanavond op TV West
Een documentaire over de verbouwing van winkelcentrum Leidsenhage tot ‘Mall of the Netherlands’: een opmerkelijke modernisering die een half miljard euro kost in een tijd van neergang in de retailsector. TV West/programmamaker Erik Kooyman volgt de verbouwing op de voet en stelt ‘het nieuwe winkelen’ in een breder kader.

Het Nieuwe Winkelen is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.