West Wekker: Verdwaalde sneeuwpoppen, plan B voor ADO en 'einde van de democratie'

West Wekker
Sneeuwpop bij Vredespaleis © Hornbach/West Wekker
DEN HAAG - Goedemorgen! Het was gisteren een heftig dagje: de Haagse burgemeester Van Aartsen zei te hopen op een 'Plan B' voor voetbalclub ADO Den Haag, terwijl in diezelfde stad overal en nergens ineens sneeuwpoppen opdoken. En Piet Hein Donner ziet in de aanpak van de nieuwe politieke partij GeenPeil 'het einde van de democratische rechtsstaat'. Lees de West Wekker en je bent helemaal op de hoogte!
1.

Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag hoopt 'in de komende periode' op een oplossing voor de soap rond ADO Den Haag, maar roept ook op tot een plan B om de club te redden. Dat zei hij woensdagavond in Studio Haagsche Bluf op Radio West.
2. Sneeuwpoppen in Haagse straten
Op verschillende plekken in Den Haag staan sinds de nacht van dinsdag op woensdag sneeuwpoppen. Ze zijn zo'n anderhalve meter hoog. De sneeuwpoppen zijn neergezet door bouwmarkt Hornbach.
3. Groepje krakers neemt bezit van zusterflat naast Diaconessenhuis in Voorburg
Krakers hebben bezit genomen van de oude zusterflat naast het Diaconessenhuis in Voorburg. De kraak op de Fonteynenburghlaan werd woensdagavond ontdekt tijdens een controleronde door een beveiligingsbedrijf.
4. Piet Hein Donner: 'GeenPeil luidt einde van democratie in'
Vice-president van de Raad van State, Piet Hein Donner, heeft woensdagavond hard uitgehaald naar de nieuwe partij GeenPeil. 'Een aanpak zoals die van GeenPeil luidt het einde van de democratische rechtsstaat in.'
Weer
Vanuit het zuidwesten komt zachte lucht naar ons toe. Verder zijn er wolkenvelden, maar de zon komt zo nu en dan ook tevoorschijn. De wind is matig, langs de kust vrij krachtig en het wordt zo'n 9°. Tegen de avond is er kans op wat lichte regen of motregen.
Vanavond op TV West
Jet Sol loopt deze week met haar team door Gouda. Ze gaat door een groothandel in kaas, waar anderhalf miljoen kilo kaas (!) ligt te rijpen. In het revalidatiecentrum ontmoet zij Kees die een jaar geleden zijn onderbeen is verloren. Door zijn wilskracht kan hij weer lopen, autorijden en sporten en heeft hij tijdens het revalideren een nieuwe liefde gevonden. Ook is er een bijzondere ontmoeting met een mevrouw die twintig jaar lang Tupperware heeft verkocht. Om het eindpunt te bereiken moet het Van de Kaart-team over een gammele schutting…

Van de Kaart is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.