Instellingen

West Wekker: Joodse gemeenschap geraakt door resultaten onderzoek en Parkpop breidt uit

© archief

DEN HAAG - Goedemorgen! Veel cultureel nieuws donderdag. De Joodse gemeenschap is diep geraakt door resultaten van een onderzoek naar Haagse huizen na de Tweede Wereldoorlog. In diezelfde stad is, over een hele andere boeg, inmiddels besloten om Parkpop uit te breiden naar drie dagen.


'De gemeente Den Haag was nog erger dan de gemeente Amsterdam toendertijd, het raakt me diep', zegt Ronny Naftaniel secretaris van de Stichting Joods Erfgoed. Hij reageert daarmee op de resultaten van een onafhankelijk onderzoek naar het handelen van de gemeente Den Haag tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

2. Parkpop breidt in 2017 uit naar de Haagse binnenstad: drie dagen rock ‘n’ roll
Parkpop wordt in 2017 groter dan ooit. Het festival breidt uit van twee naar drie dagen. Het begint volgend jaar al op vrijdagavond met Parkpop Downtown: concerten op de Grote Markt en in het Paard van Troje.

3. Brand op zolder in woning Boskoop
De brandweer is donderdagavond gealarmeerd voor een brand in een woning aan de Kersengaarde in Boskoop. De brand woedde op de zolder van het huis. Rond 23.15 uur was de brand onder controle.

4. 'Jezus' zegent opening Parkroad Café in Den Haag
Met goedkeuring van 'Jezus' een pilsje drinken in een gloednieuwe Haagse muziekkroeg. Vanaf vrijdagavond kan het in het Parkroad Café aan de Nobelstraat. Ted Neeley, de enige echte Jesus Christ Superstar, opent de zaak, maar er maken veel andere bekende artiesten hun opwachting.

5. Gevonden jongen in Alphen blijkt 21-jarige vermiste Drago Nikolaev
Drago Nikolaev, de 21-jarige Alphenaar die sinds zaterdag vermist werd, is overleden. Donderdag werd zijn lichaam aangetroffen in de bosjes langs het Zegerpad in zijn thuisstad.

Weer
Met een zuidwestelijke stroming stroomt zachte tot zeer zachte lucht naar ons toe. Het is daarbij bewolkt en nevelig met vanmorgen ook plaatselijk wat regen of motregen. Later vandaag krijgen we enkele opklaringen.

Vanavond op TV West
In het programma Trots! bijzondere verhalen van mensen die enorm trots zijn op zichzelf of iemand anders. Presentator Johan Overdevest zet ze in het zonnetje! Titia is trots op haar moeder Jeltje, omdat ze ondanks de tegenslagen in haar leven alles voor elkaar weet te boksen. Arthur is trots op zijn vader. Hij is geboren met een open rug, maar wel vier gezonde jongens op de wereld heeft gezet, waarvan één ook nog eens een topturner is. Kok Jan werkt al dertig jaar als vrijwilliger in de keuken van de Haagse Lukaskerk. Onlangs kreeg Jan een lintje van de burgemeester en dat was voor Margriet genoeg reden om hem op te geven voor Trots!.