2000 zelfgedraaide gehaktballen naar Jodan Boys-Vitesse

Jodan Boys viert de 1-1 tegen Go Ahead Eagles
Jodan Boys viert de 1-1 tegen Go Ahead Eagles © Orange Pictures
GOUDA - In de bus naar de uitwedstrijd tegen Vitesse krijgen de fans van Jodan Boys een door de selectie gedraaide gehaktbal. Keurslager John Boere uit Haastrecht heeft aangeboden om alle supporters die meegaan een heerlijk broodje bal gehakt te geven. Voorwaarde is wel dat een paar spelers en de trainer mee komen helpen bij het draaien van de 2000 gehaktballen in de slagerij.
De amateurs van Jodan Boys spelen 14 december in de achtste finale van KNVB beker tegen de profs van Vitesse. De club versloeg in de vorige ronde eredivisieclub Go Ahead Eagles, dat vier klassen hoger speelt dan de voetbalclub uit Gouda. De eerste 1500 kaarten voor het duel waren in binnen 5 uur uitverkocht. Daar kwamen er nog 500 bij.
Zodoende gaan er 2000 supporters richting Arnhem die allemaal op een gehaktbal rekenen. 'Dit is wel een hele klus', aldus keurslager John: 'Maar met behulp van de selectie gaat dit zeker goedkomen.'  
Zowel trainer Dennis van den IJssel, maar ook spelers Marvin Straver, Don Mimpen, Michel Verkaik en Dirk Pieter Rietveld zijn donderdag voor even keurslagers.