Veel files tijdens ochtendspits

© John van der Tol
DEN HAAG - Het koude weer zorgde dinsdagochtend niet alleen voor een mooi uitzicht vanuit de auto, maar ook voor veel problemen op de weg.
Op de A4 richting Amsterdam ter hoogte van knooppunt Ypenburg stond tien kilometer file. Dit leverde een vertraging op van iets meer dan twintig minuten.
Bij Roelofarendsveen vanaf knooppunt Badhoevedorp wachtte automobilisten een vertraging van veertig minuten. Dit kwam door een ongeluk. Er stond daar veertien kilometer file en twee rijstroken waren dicht. Automobilisten werd aangeraden om te rijden via de A5.

A12

Tussen Gouda en Nieuwerbrug stond er zeven kilometer file, goed voor een vertraging van ongeveer een kwartier.
Verder was er bij Nieuwerbrug vanaf knooppunt Oudenrijn elf kilometer file vanwege een ongeluk. Dit leidde ook tot een vertraging van ongeveer een kwartier.

A13

Op de A13 van Rotterdam naar Den Haag werd rond 8.00 uur een rijstrook afgesloten na een botsing. Hierdoor ontstond tussen Delft en knooppunt Ypenburg een file van drie kilometer.

N207

Tussen Bergambacht en Alphen aan den Rijn bij de aansluiting met de N11 stond er twee kilometer file, maar die was wel goed voor een vertraging van zeventien minuten.
Vanwege de gladde wegen waren op veel andere plekken in de regio kleine vertragingen.