Wassenaarse burgemeester opgestapt: extra raadsvergadering achter gesloten deuren

WASSENAAR - De gemeenteraad van Wassenaar houdt dinsdagavond een extra raadsvergadering over het aangekondigde vertrek van burgemeester Jan Hoekema. Hoekema is daar zelf niet bij. De vergadering is achter gesloten deuren.
Hoekema heeft maandag bekend gemaakt dat hij half januari 2017
. Zelf wil hij zijn besluit niet toelichten. Hij verwijst naar de plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, Bert Ooms, fractievoorzitter van de partij Passie voor Wassenaar.
Volgens Ooms ligt aan het besluit van Hoekema geen incident ten grondslag. 'Het botert al langere tijd niet tussen de gemeenteraad en Hoekema', legt hij uit. 'En nu is het moment gekomen dat het beter is voor Wassenaar om uit elkaar te gaan.'

Informatieachterstand

Ooms heeft voor dinsdagavond een extra raadvergadering belegd. 'Er zijn de afgelopen week al gesprekken gevoerd met een afvaardiging van de gemeenteraad met en over Hoekema. Maar niet alle raadsleden zijn bijgepraat over de situatie. Dat wil ik vanavond doen, want ik wil niet dat raadsleden een informatieachterstand hebben.'
De vergadering is achter gesloten deuren omdat 'de inhoud over personen gaat', legt Ooms uit. 'We willen dat iedereen vrijuit kan praten.' Hij heeft Hoekema uitgenodigd om bij de vergadering aanwezig te zijn, maar daarvoor heeft de burgemeester dus bedankt.