Miljoenen moeten jonge wetenschappers naar Zuid-Holland lokken

© Archief
REGIO - Vijf kennisinstellingen in Zuid-Holland hebben 6,3 miljoen euro subsidie gekregen om 90 jonge gepromoveerde wetenschappers van over de hele wereld een baan aan te bieden. Het gaat om de TU Delft, de Universiteit Leiden, de Erasmus Universiteit Rotterdam, het Leids Universitair Medisch Centrum en het Erasmus Medisch Centrum.
De drie universiteiten en twee medische centra ondertekenden maandag het contract van dit zogenoemde LEaDing Fellows-programma.
Het vijftal werkt al op verschillende gebieden samen. Zo werd tien jaar geleden het medisch-technologisch consortium Medical Delta opgericht. En in 2012 startte de Leiden-Delft-Erasmus-alliantie, die zich richt op complexe maatschappelijke vraagstukken.

Looptijd tot 2022

Onderzoekers die voor de baan in aanmerking willen komen, kunnen van 1 februari tot 31 maart 2017 solliciteren. Na deze datum worden 20 wetenschappers aangenomen. Daarna volgen er nog twee sollicitatiekansen. Het programma loopt tot februari 2022.
De vijf kennisinstellingen kregen de Europese subsidie uit het Marie Curie COFUND. Dit programma is gericht op internationale mobiliteit van jonge wetenschappers.