Instellingen

Wat is er gebeurd met Chi Yin Luong uit Maassluis?

© Politie

DEN HAAG - Het lichaam van de 20-jarige Chi Yin Luong uit Maassluis wordt op maandagochtend 21 november gevonden langs het spoor vlakbij station Maassluis West. Het is nog niet duidelijk wat er met hem is gebeurd en hoe hij is overleden. Omdat het slachtoffer de avond voor zijn dood vanuit Den Haag is vertrokken, komen rechercheurs van de politie-eenheid Rotterdam graag in contact met mogelijke getuigen uit onze regio.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 6 december. Meer zaken zijn hier te vinden.

Chi Yin, ook wel John of Johnny genoemd, wordt op zondagavond 20 november rond middernacht door zijn werkgever afgezet op station Den Haag Centraal. Hij neemt daar om 00.13 uur de trein naar Schiedam Centrum, die om 00.33 uur aankomt. Op bewakingsbeelden is gezien dat hij overstapt op de trein naar Hoek van Holland Haven van 00.37 uur. Vermoedelijk is hij op station Maassluis West uitgestapt, maar dat is niet zeker.

Maandagochtend 21 november om 08.15 uur ziet een treinmachinist het lichaam van Chi Yin liggen, vlak langs het spoor bij Maassluis West. Hij blijkt door ernstig hoofdletsel om het leven te zijn gekomen. De politie onderzoekt alle mogelijk scenario’s, van ongeval tot misdrijf. Er is een groot team van rechercheurs bezig met het onderzoek.

Treinreis van Den Haag naar Maassluis

De politie is op zoek naar mensen die Chi Yin nog hebben gezien op zijn reis van Den Haag naar Maassluis. Zat u in de nacht van zondag 20 op maandag 21 november in één van de volgende treinen? Meld u dan bij de politie.

  • Vertrek 00.13 Den Haag Centraal – Aankomst 00.33 Schiedam Centrum
  • Vertrek 00.37 Schiedam Centrum – Aankomst 01.02 Hoek van Holland Haven
  • Vertrek 00.56 Hoek van Holland Haven – Aankomst 01.21 Schiedam Centrum


Daarnaast komt de recherche graag in contact met mensen die die nacht iets opvallends hebben gezien of gehoord rondom station Maassluis West. Ook als u meer weet over het slachtoffer, zijn leven, of met wie hij om ging, wil de politie u spreken.


Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Mail naar tgo.rotterdam.team1@politie.nl
Of vul het digitale tipformulier in op
politie.nl of Meld Misdaad Anoniem