Boze Defensie-veteraan uit Den Haag krijgt baan aangeboden: 'Ik ben blij verrast'

Jan Kuipers wordt gehuldigd in 2011 bij zijn 36-jarig dienstverband
Jan Kuipers wordt gehuldigd in 2011 bij zijn 36-jarig dienstverband © privé-archief
DEN HAAG - Goed nieuws voor Defensie-veteraan Jan Kuipers. Na zijn verhaal bij Omroep West over een mogelijk AOW-gat, heeft een bedrijf zich gemeld om de 61-jarige Hagenaar in dienst te nemen. Het gaat om Van der Lans & Busscher uit Den Haag, dat onder andere begrafenisauto’s verhuurt.
'We lazen het bericht en hadden zoiets van: misschien kunnen wij deze meneer wel helpen. Voor veel bedrijven zijn mensen als de heer Kuipers al snel te oud. Bij ons is dat niet zo’n heet hangijzer', vertelt medewerker Nel de Bruyn aan Omroep West.
'We hebben al vrij veel ex-mariniers in dienst. Zij gaan vaak al rond hun 52ste met de VUT (vervroegde uittreding, red.). Onder wie één persoon die met hetzelfde probleem als de heer Kuipers zit. Dat zou natuurlijk een extra band kunnen creëren.'

Verhoging AOW-leeftijd

Kuipers uitte maandag zijn onvrede over de verhoging van de AOW-leeftijd. De Hagenaar ging zelf al op zijn 56ste met 'functioneel leeftijdsontslag'. Door die verhoging ontstaat er echter een AOW-gat van enkele honderden euro's per maand. Hij levert daarom dindag als protest enkele van zijn militaire onderscheidingen in.
Sinds 2012 solliciteerde hij naar eigen zeggen zo’n 200 keer, maar zonder resultaat. Hij is dan ook blij verrast als Omroep West hem dit heuglijke nieuws meldt. 'Dit vind ik heel keurig. En het bedrijf klinkt ook goed in mijn oren. Vaak word ik toch afgewezen, omdat ik geen universitaire opleiding heb. Ik heb echter wel jarenlange ervaring als bibliotheekmedewerker en als medewerker archief.'

Contact opnemen

Nel de Bruyn van Van der Lans & Busscher heeft toegezegd dinsdag contact op te nemen met Kuipers om een afspraak te maken.