Instellingen

Datalek Midden-Delfland: gegevens inwoners en bedrijven mogelijk op straat

© Omroep West

MIDDEN-DELFLAND - De gegevens van inwoners en bedrijven in Midden-Delfland zijn mogelijk in handen gekomen van derden. De laptop van een leverancier van de gemeente is gestolen en daarop staan mogelijk gegevens in het kader van de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ).

Volgens de gemeente is niet met zekerheid te zeggen of die informatie ook daadwerkelijk op deze laptop stond. Onderzoek kon daarover geen uitsluitsel geven, omdat er geen back-up beschikbaar is van dit apparaat.

De informatie die mogelijk op de laptop staat betreft de WOZ in 2012. Het gaat dan om het burgerservicenummer, de WOZ-waarde van de woning, de achternaam en initialen, het adres en de geboortedatum van personen. Bij bedrijven om het KvK-nummer, RSIN-nummer en de WOZ-waarde van het bedrijfspand.

Meer gemeenten de dupe

De gemeente Midden-Delfland heeft aangifte gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens en de politie. Ook is er een melding van een mogelijk datalek gedaan bij de informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten.

Midden-Delfland is niet de enige gemeente die mogelijk de dupe is geworden van het datalek. De leverancier werkte onder meer ook voor acht Limburgse gemeenten, Zutphen, Noordenveld, De Marne, Medemblik, Gemert-Bakel, Eemnes, Blaricum en Laren.