Wethouder Baldewsingh jaagt op stemmers, voor het sportgala

DEN HAAG - Een politicus is altijd op zoek naar kiezers. Maar dinsdagmiddag ging de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) niet op zoek naar mensen die op een partij willen stemmen, maar op een sporter. Want op 23 januari volgend jaar is het Haags Sportgala.
Dan worden de Haagse sportman, -vrouw, -ploeg, -talent en -coach van het jaar gehuldigd. En dus ging hij op pad, want de beste sportlieden van Den Haag moeten natuurlijk wel eerst worden gekozen.
Samen met voormalig beachvolleybalster Marloes Wesselink, één van de presentatoren van het gala, doorkruiste de wethouder het Atrium van het stadhuis om te proberen zoveel mogelijk mensen te overtuigen om hun stem uit te brengen. Vorig jaar deden 10.000 mensen mee, dit jaar moeten dat er 40.000 worden.

Belangrijk

‘Er is een vakjury die een stem uitbrengt, maar we vinden het belangrijk dat ook de mensen in de stad meestemmen', aldus de wethouder. ‘Het is goed om het gala meer leven in te blazen en de sporters te eren', aldus Wesselink.
Volgens Baldewsingh is een gala niet alleen goed voor het imago van de stad, maar stimuleert het sporters aan de basis ook om aan de slag te gaan.