Instellingen

Haags Ondernemersgala maakt thema en goede doelen voor 2017 bekend

© Richard Mulder
© Richard Mulder

DEN HAAG - Wethouder Ingrid van Engelshoven en voorzitter Marjolein de Jong hebben het nieuwe thema en de gekozen goede doelen voor het Ondernemersgala 2017 bekend gemaakt. Het gala vindt volgend jaar plaats op 25 maart. De locatie, het Atrium van het Haagse stadhuis, blijft hetzelfde.

Het thema voor de 12de editie van het gala is 'Mondriaan'. In 2017 is het 100 jaar geleden dat De Stijl is opgericht, een internationale kunstbeweging waarvan Piet Mondriaan een van de bekendste kunstenaars is.

De opbrengst van het Ondernemersgala Den Haag 2017 gaat naar Unicef en de Haagse projecten van het Fonds Slachtofferhulp. Die organisaties maken zich sterk voor noodhulp in binnen- of buitenland.

Mondriaan inspireert Mondriaan culinair

Trek zul je dit jaar op het Ondernemersgala niet krijgen: het ROC Mondriaan zet een samenwerking tussen studenten en topchefs van de school op. Op die manier is ook de keukenbrigade geïnspireerd door de beroemde schilder. Daar wordt door de chefs en chefs in wording dan ook op ingespeeld: het aanstormende Haagse culinaire talent schotelt bezoekers in Mondriaan-stijl gerechten voor.

Naast culinaire hoogstandjes worden de gasten verrast met unieke muziekoptredens en bijzondere loterij- en veilingitems. Een tafel reserveren kan via de website. Voor diegenen die voor 31 december reserveren geldt er een speciale aanbieding.