Prinses Amalia viert dertiende verjaardag

Prinses Amalia
Prinses Amalia © RVD / Jeroen van der Meyde
DEN HAAG - Prinses Amalia is jarig. De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima viert deze woensdag haar dertiende verjaardag.
De prinses heeft sinds de inhuldiging van haar vader tot koning op 30 april 2013 de titel prinses van Oranje. Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria Prinses van Oranje, zoals Amalia volledig heet, is de eerste in de lijn van troonopvolging. Ze werd 7 december 2003 in Den Haag geboren.
Amalia woont samen met haar ouders en zusjes Alexia en Ariane op landgoed De Horsten in Wassenaar. Ze zit op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet. In haar vrije tijd doet Amalia aan paardrijden, hockey en zingen.

Hermitage


Ter ere van de verjaardag van de prinses zet museum De Hermitage in Amsterdam deze dag de deuren open voor iedereen die Catharina heet, of een afgeleide naam zoals Kate of Katja. Zij krijgen op vertoon van hun identiteitsbewijs gratis toegang tot de tentoonstelling Catharina, de Grootste (1729-1796). Deze Catharina was tsarina van Rusland in de achttiende eeuw.