16-jarige solliciteert met twintig anderen naar burgemeesterschap Katwijk

Ambtsketen van een burgemeester.
Ambtsketen © ANP
KATWIJK - 21 mensen hebben de afgelopen weken gesolliciteerd naar het burgemeesterschap van Katwijk. De jongste sollicitant is nog maar 16 jaar oud. De oudste is 64.
Van alle sollicitanten zijn er tien al burgemeester (geweest). Vier zijn (voormalig) wethouder of hebben een andere bestuurlijke functie. De kandidaten zijn lid van het CDA, de ChristenUnie, de PvdA, de SGP en de VVD; een aantal sollicitanten is geen lid van een politieke partij. De groep van eenentwintig sollicitanten bestaat uit zestien mannen en vijf vrouwen.
De wervingstermijn is gesloten. De komende weken maakt de commissaris van de Koning een voorselectie van kandidaten die naar zijn mening in aanmerking komen. De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad doet na gesprekken met de kandidaten een aanbeveling aan de gemeenteraad op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets. Naar verwachting zal de nieuwe burgemeester in mei 2017 in  Katwijk starten.

Afscheid Jos Wienen

Eind september stopte Jos Wienen. Na 15 jaar verliet hij Katwijk om in Haarlem als burgervader aan de slag te gaan. 'Katwijk, dat is moeilijk om afscheid van te nemen', zei hij eerder.