'Chi Yin Luong vermoedelijk aangereden door trein waar hij uitstapte'

© Politie
DEN HAAG - De 20-jarige Chi Yin Luong uit Maassluis, die 21 november dood naast het spoor van Maassluis-West werd gevonden, is vermoedelijk aangereden door de trein waar hij net was uitgestapt. Dit is een van de onderzoeksbevindingen van het rechercheteam dat de dood van Luong onderzoekt.
Luong, die John of Johnny genoemd werd, was door ernstig letsel aan zijn hoofd om het leven gekomen. Op het moment dat hij werd gevonden, had hij al zijn persoonlijke bezittingen nog bij zich. Wat er precies aan zijn
voorafging, is nog onduidelijk.
Luong stapte in Den Haag in de trein. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij om 00.37 uur in Schiedam Centrum overstapte op de trein richting Hoek van Holland Haven. Rond 00.55 uur kwam hij aan bij station Maassluis-West. Die trein reed na een korte stop door naar Hoek van Holland Haven. Dat was de laatste trein op dat traject die nacht. Pas om 04.34 uur reed er weer een trein.

Veertien tips

Het lichaam van Luong werd de volgende ochtend om 8.15 uur gevonden. Het vermoeden bestaat dat het lichaam daar toen al langere tijd lag. Daarom houdt het onderzoeksteam er ernstig rekening mee dat Luong is aangereden door de trein waar hij uitgestapt was. Hoe dit kon gebeuren, is nog onduidelijk.
De politie heeft inmiddels veertien tips binnengekregen. Die worden onderzocht. Meer informatie is welkom. De politie roept met name inzittenden op van de trein die om 0.55 uur stopte bij station Maassluis-West zich te melden. Ook inzittenden van de trein die rond 1.03 uur in tegenovergestelde richting station Maassluis-West passeerde, worden verzocht zich te melden.