Zoetermeer organiseert nieuwjaarsfeest en vuurwerkshow

Vuurwerk (archieffoto Omroep West)
Vuurwerk (archieffoto Omroep West)
ZOETERMEER - De jaarwisseling in Zoetermeer wordt dit jaar voor het eerst gevierd met een vuurwerkshow en een nieuwjaarsfeest op de Markt. Dit wordt georganiseerd door de gemeente en diverse horeca-ondernemers.
Het feest begint om 21.00 uur. Een dj verzorgt de muziek en er is voor bezoekers een hapje en een drankje. Vervolgens wordt afgeteld tot het nieuwe jaar begint. Om middernacht begint een vuurwerkshow vanaf het Dobbe-eiland. Het feest duurt tot 1.00 uur 's nachts. Het Stadhuisplein, Oostwaarts en Zuidwaarts zijn aangewezen als vuurwerkvrije zones.
Volgens de gemeente is de avond, met gevarieerde muziek en langer geopende restaurants, geschikt voor het hele gezin. De café's Pavarotti, Clooney en Old Pal zijn 31 december vanaf 21.00 uur open. Grand Café Vrienden en Café Spetters gaan na het feest op de Markt open. Op de Markt is het verboden zelf meegebrachte drank te nuttigen.

Jongerenfeest in Silverdome

Net zoals voorafgaande jaren organiseert de gemeente tijdens de nieuwjaarsnacht een jongerenfeest in de Silverdome. Dit duurt van 1.00 tot 5.00 uur. Daar zijn jongens en meiden tussen de 15 en 22 jaar welkom om te feesten.
Feestgangers kunnen, net als vorig jaar, kosteloos vervoerd worden van en naar dit feest.

Grote schade

Vorig jaar zorgde vuurwerk voor grote schade in Zoetermeer. Ondanks preventieve maatregelen zoals het afsluiten van prullenbakken, de inzet van buitengewone opsporingsbeambtenaren (boa's) in de wijken en het verwijderen van brandbare materialen kwam het totale schadebedrag uit op 79.743 euro.