Instellingen

Na dodelijke schietpartij: zeven nieuwe tips in zoektocht naar Robertico Inesia

Robertico Inesia.
Robertico Inesia. © Politie

DEN HAAG - De politie heeft tot nu toe zeven nieuwe tips gekregen over de voortvluchtige Robertico Inesia. Hij wordt al bijna anderhalf jaar gezocht voor een dodelijke schietpartij in de Herenstraat in Den Haag. Dinsdag maakte het opsporingsprogramma Team West bekend dat er een beloning van 15.000 euro is uitgeloofd voor de tip die leidt tot zijn aanhouding.

De schietpartij vond plaats op 11 juli 2015 in café La Suegra in het centrum van Den Haag. De 31-jarige Jursley Cijntje kwam daarbij

. Een andere man kon op tijd naar het ziekenhuis worden gebracht en overleefde de schoten. Robertico Inesia wordt verdacht van het lossen van de fatale schoten.

In september vorig jaar maakte de politie zijn identiteit bekend en werd hij op de Nationale Opsporingslijst geplaatst, een lijst met de meest gezochte personen van het land. Een andere verdachte, de 40-jarige Mildred M., werd eerder al gearresteerd. Zij mag haar proces in vrijheid afwachten.

Facebookadvertising

Naast de beloning en media-aandacht in Nederland zetten de politie en het Openbaar Ministerie ook Facebookadvertising in. Tienduizenden inwoners van Curaçao, waar Inesia oorspronkelijk vandaan komt, krijgen woensdag een advertentie van de politie te zien in hun tijdlijn op Facebook.

De advertentie bestaat uit een opsporingsbericht, zowel in het Nederlands als in het Papiamentu en het Engels. Hetzelfde bericht wordt ook via Instagram verspreid. Daarnaast deelt de politie op St. Maarten, St. Eustatius, Saba, Aruba en Bonaire het opsporingsbericht via hun social-mediakanalen. De tips die de politie sinds dinsdag heeft ontvangen, worden op dit moment onderzocht. Of de gouden tip er tussen zit, is nog niet bekend.