Instellingen

Van Aartsen roept op tot plan B voor ADO

Burgemeester Jozias van Aartsen
Burgemeester Jozias van Aartsen

DEN HAAG - Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag hoopt 'in de komende periode' op een oplossing voor de soap rond ADO Den Haag, maar roept ook op tot een plan B om de club te redden. Dat zei hij woensdagavond in Studio Haagsche Bluf op Radio West.

'We moeten ons voorbereiden op het moment dat het proces is gevoerd. Als dat proces afloopt op de manier waarop velen op dit moment hopen, dan moet er een alternatief klaar staan,' aldus van Aartsen.

Volgens de burgemeester is de toekomst van de club ook 'in hoge mate afhankelijk van wat de KNVB wil', omdat de bond zich nu eenmaal aan de reglementen moet houden. De burgervader maakt zich daarom 'ook sportief' zorgen om ADO.

Plan B

Van Aartsen roept alle betrokkenen op tot het vormen van een plan B voor ADO. 'Ik hoor velen zeggen dat het een fluitje van een cent is, maar dat moet dan wel een keer blijken. Zijn er genoeg Hagenaars met een beetje geld die zeggen: 'Die club gaat ons aan het hart, we willen absoluut proberen die positie van Wang over te nemen', kom dan in de richting van de wethouder met een concreet en krachtig alternatief,' stelt hij. 'We moeten er een beetje achter blijven staan. Petrovic krijgt dat misschien wel voor elkaar,' voegt hij er nog toe.