11 dingen die jij misschien nog niet wist over Samen voor de Voedselbank

Jet Sol zamelt in voor de Voedselbank
Jet Sol zamelt in voor de Voedselbank
DEN HAAG - Wist je dat, als elke inwoner van de regio van Omroep West één product inlevert voor de actie Samen voor de Voedselbank, we wel 140.000 pakketten zouden kunnen vullen. (Ervan uitgaande dat iedereen een ander product van het boodschappenlijstje inlevert.) Dan moeten die 4.500 kerstpakketten die we willen inzamelen voor ruim 4.000 gezinnen in de regio dus makkelijk te halen zijn. Morgen gaat Samen voor de Voedselbank van start en we hebben een aantal feiten die je misschien nog niet wist over de actie op een rijtje gezet.
Wist je dat
de Hoogvlietmedewerkers ook weer zin hebben in de actie. Het is altijd heel gezellig vertelt iemand van Hoogvlietfiliaal Het Kleine Loo. 'Vorig jaar was ik onder de indruk van de hoeveelheid die we bij ons ophaalden. Dit is niet de rijkste buurt van Den Haag. De spullen staan nu al (woensdag) in de winkel en er wordt al gedoneerd. Het geeft altijd reuring', eindigt hij het gesprek vrolijk.
Wist je dat de dozen waarin de kerstpakketten worden gepakt gratis geleverd worden door BVP verpakkingen.
Wist je dat voor sommige mensen het pakket van de Voedselbank, het énige is dat ze die week te eten hebben. Anita, die afhankelijk is van de Voedselbank, vertelde dat ze echt honger heeft.
Wist je dat je Fred en Jet elke dag op een andere plek in de regio te vinden zijn. Daar kan je ook levensmiddelen inleveren én je maakt zelfs kans op kaarten voor het Groot Kerstcircus.
Wist je dat alle ingezamelde producten door Duivenvoorde Transport van Hoogvliet naar Omroep West worden gebracht. Peter Rhijnsburger is chauffeur voor Duivenvoorde en dagelijks rijden Peter en zijn collega's tijdens Samen voor de Voedselbank het ingezamelde eten van de supermarkten naar de loods van Omroep West. 'In één vrachtwagen worden 52 containers geladen, als je dan de volgeladen vrachtwagen ziet, dan ben je wel onder de indruk dat er zoveel voedsel is ingezameld. Het is triest dat het nodig is, maar wel belangrijk.'
Wist je dat ook jij kan helpen. Door te doneren tijdens de actie Samen voor de Voedselbank zorg je ervoor dat de ruim 4.000 gezinnen uit onze regio een mooi kerstpakket krijgen.
Wist je dat de Voedselbank ook elke week brood krijgt geleverd. Bakkers en supermarkten in de regio bewaren het brood dat niet is verkocht. Dat wordt tijdens de wekelijkse broodrit opgehaald.  
Wist je dat dankzij Poetin er op dit moment veel verse producten aan de Voedselbank worden geleverd. De Russische boycot van het Nederlandse groente en fruit levert Voedselbanken een meevaller op. Door de zogenoemde interventieregeling wordt er met Europees geld groenten en fruit gekocht die normaal door Rusland worden gekocht.  Paprikateler 4evergreen uit s-Gravenzande vertelde dat voor de Russische boycot wekelijk een paar duizend kilo werd geleverd aan de Voedselbank. Momenteel gaat het om 10.000 kilo's per week.'
Wist je dat als we na de actie levensmiddelen mochten overhouden, dit de voorraadkast van de Voedselbank in gaat.
Wist je dat je hier alle inzamelpunten vindt.
Heb je nog andere vragen over Samen voor de Voedselbank? Kijk dan hier!