Jodan Boys draaien 2000 gehaktballen voor fans: 'uit de hand gelopen ludieke actie’

HAASTRECHT - ‘Het begon als een ludieke actie, maar die is flink uit de hand gelopen.’ Dat vertelt slager John Boere uit Haastrecht. Hij is fan en sponsor van voetbalvereniging CVV De Jodan Boys uit Gouda. De hoofdklasser speelt woensdag in de achtste finales van de KNVB Beker tegen Eredivisieclub Vitesse. John beloofde voor iedere fan die met de bus mee gaat naar Arnhem een broodje bal te maken. En dus moest hij aan de bak: er zijn namelijk 2000 gehaktballen nodig.
Maar al die
alleen draaien, dat kan John niet. En dus steken vijf spelers, de trainer en twee bestuursleden van De Jodan Boys de handen uit de mouwen. Volle bak dus in de kleine ruimte achter de slagerij. ‘Heel erg druk ja. Bizar, dit heb ik nog nooit meegemaakt’, zegt Boere.
Moeilijk was het niet om wat hulp te vinden. ‘Ja, hier ga ik aan meedoen’, was de eerste gedachte van speler Michel Verkaik. ‘Als ik wat terug kan doen voor de supporters, dan doe ik dat graag’, gaat hij verder.
‘Normaal zou ik gewoon op kantoor zitten, maar nu als uitzondering een dagje bij de slager in de winkel. Dat is hartstikke leuk. We kunnen op deze manier iets doen voor de supporters’, vertelt bestuurslid Karel van den Heuvel.

Slager blijft thuis

De gehaktballen gaan allemaal de vriezer in en worden woensdag afgebakken. Dan reist De Jodan Boys naar Arnhem. Maar zonder slager John Boere. Hij mag dan nog zo’n grote fan zijn, deze wedstrijd moet hij aan zich voorbij laten gaan. ‘De week erna is het kerst en dat is de drukste tijd van het jaar. Maar ik ga zeker voor de tv zitten.’