Gewelddadige winkeldieven in Den Haag vluchten met de trein

DEN HAAG - Vier winkeldieven hebben blijkbaar zoveel lef, dat ze een dag na hun eerste diefstal bij een Haagse opticien nog een keer terug komen. Het loopt uit op een worsteling. Drie verdachten vluchten daarna met de trein vanaf station Hollands Spoor. Ze zijn tijdens hun vlucht duidelijk in beeld.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 13 december. Meer zaken zijn hier te vinden.
De eigenaar van Youlal Oogzorg aan de Stationsweg in Den Haag is op maandag 1 augustus aan het werk. Aan het eind van de middag komen er vier mannen in de winkel. Eén van hen stelt wat vragen over een dure zonnebril en daarna vertrekken ze weer.
De volgende ochtend, dinsdag 2 augustus, ontdekt de man dat er een zonnebril is gestolen. Hij denkt meteen aan de vier mannen en vermoedt dat zij dat hebben gedaan. Aan het eind van de middag zit de eigenaar met een vriend te praten als de vier opnieuw binnen komen.

Tweede diefstal

Twee mannen lopen direct naar het rek met zonnebrillen en stoppen er een aantal in hun kleding. De eigenaar ziet dat en doet de deur op slot om ze met de diefstallen te confronteren. Ze willen naar buiten en het draait uit op een worsteling. De vriend van de eigenaar wordt daarbij hard op zijn hoofd geslagen en raakt gewond.
De mannen weten te ontkomen en vluchten richting station Den Haag Hollands Spoor. Drie van hen worden gefilmd terwijl ze naar het station lopen. Waar de vierde man is gebleven, is niet bekend. De drie lopen via de fietstunnel het station in en rennen de trap op naar een perron, waar ze vervolgens in de trein naar Rotterdam stappen.

Herkent u de mannen?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem