Moeders Schilderswijk krijgen tandenpoetsles

DEN HAAG - Tanden poetsen doen we allemaal, maar heb je wel eens nagedacht over wat nu de beste manier is om dit te doen? Meer dan honderd moeders hebben zich donderdag verzameld in buurtcentrum De Mussen in de Haagse Schilderswijk om hier voorlichting over te krijgen. Het is een speciaal project vanuit de Najib Amhali Foundation, die in het buurtcentrum deze clinic is komen geven.
Terwijl boven de kinderen aan de haal gaan met de tandenborstels, krijgen beneden de moeders ook les in het poetsen. Er valt veel te leren, ook voor de fanatieke poetser: ‘Ik wist niet dat je na het poetsen je mond niet met water moet spoelen, maar het laatste beetje tandpasta moet laten zitten zodat de fluoride nog kan werken’, vertelt Hatice Aytac enthousiast: ‘Nu ga ik dat ook niet meer doen!’
Er was ook een mobiele tandartskliniek aanwezig zodat kinderen en moeders ter plekke gecontroleerd konden worden. Omdat de tandarts vaak veel geld kost voor volwassenen maakten veel moeders gebruik van dit gratis tandartsbezoek. Wel wordt ze duidelijk gemaakt dat kinderen niet hoeven te betalen voor de tandarts en dat wordt aangeraden om twee keer in het jaar op controle te gaan.

Najib Amhali

De Najib Amhali Foundation zet zich in voor de gezondheid van kinderen en richt zich op horen, zien en spreken. Dit omdat Najib Amhali zelf deze zintuigen ook gebruikt in zijn voorstellingen. Het thema mondhygiëne past hier dus goed in.
Najib zelf zou ook aanwezig zijn, maar vanwege 'problemen' lukte het hem niet om er op tijd te zijn.