Parkpop breidt in 2017 uit naar de Haagse binnenstad: drie dagen rock ‘n’ roll

DEN HAAG - Parkpop wordt in 2017 groter dan ooit. Het festival breidt uit van twee naar drie dagen. Het begint volgend jaar al op vrijdagavond met Parkpop Downtown: concerten op de Grote Markt en in het Paard van Troje. ‘Drie dagen rock ‘n’ roll in Den Haag!,’ zegt Guus Dutrieux van Ducos Productions, de organisator van Parkpop.
De uitbreiding van het festival is mogelijk omdat de gemeente Den Haag volgend jaar een ton extra beschikbaar stelt uit het budget voor grootschalige publieksevenementen. In plaats van de gebruikelijke 250.000 euro krijgt Parkpop dan 350.000 euro.
Daarvoor organiseert Ducos dus van 23 tot en met 25 juni een compleet ‘Parkpop weekeinde’, zegt Dutrieux. Op vrijdag dus concerten op en rond de Grote Markt, op zaterdagavond Night At The Park en op zondag het bekende, gratis festival in het Zuiderpark zelf.

Geen slap aftreksel

Het is nog niet bekend welke acts gaan optreden. Dutrieux verwacht dat in januari de eerste namen bekend kunnen worden gemaakt. Wel benadrukt hij dat ook op vrijdag in het centrum van Den Haag serieuze bands gaan optreden. ‘Het moet geen slap aftreksel worden. Anders voegt het niets toe.’
De gemeente Den Haag maakte vandaag bekend dat er volgend jaar 2,2 miljoen euro beschikbaar is voor achttien grote evenementen in de stad. Dit jaar was er nog ruim 1,9 miljoen beschikbaar. Den Haag hoopt dat op deze manier meer dagjesmensen naar de stad komen om hier hun geld  in winkels en horeca uit te geven.