'Jezus' zegent opening Parkroad Café in Den Haag

Parkroad Café
Interieur parkroad cafe © Organisatie Parkroad Café
DEN HAAG - Met goedkeuring van 'Jezus' een pilsje drinken in een gloednieuwe Haagse muziekkroeg. Vanaf vrijdagavond kan het in het Parkroad Café aan de Nobelstraat. Ted Neeley, de enige echte Jesus Christ Superstar, opent de zaak, maar er maken veel andere bekende artiesten hun opwachting.
Naast Neeley komen zanger Boris en soul sisters Berget Lewis en Aischa Gill de opening van het café vieren. Verder, vertelt Parkroad Café-presentator Fred Zuiderwijk aan Omroep West, maakt een verrassingsgast zijn opwachting. Wie dat is blijft nog even geheim.
Er is flink verbouwd om Parkroad Café naast een muzikale uitzending op Radio West ook een tastbaar concept te geven. 'Die vierenhalve maand voelde echt als vierenhalf jaar,' lachen Kuylaars en Zuiderwijk. Alles aan de bar is origineel.
Zo hangen er gouden en platina platen uit de collectie van Erik Kuylaars aan de muur. Kuylaars is naast Zuiderwijk een van de initiatiefnemers van Parkroad Café. Peter Snel en Robbie von Römer zijn de andere twee breinen achter de nieuwe kroeg.

Live muziek in de kelder

Naast dat er elke vrijdag een Parkroad Café-uitzending vol live muziek komt vanaf deze locatie, willen de mannen ook daarbuiten bands programmeren in de kelder. Maar tijdens de opening niet. Dan wordt er gewoon aan de bar gespeeld.
Parkroad Café is de laatste der Mohicanen. Eerder verdwenen bij Veronica het Countdown Café van Kees Baars, en in Rotterdam moest Live uit Lloyd het veld ruimen. Vanaf 9 januari komt Baars nu radio maken vanuit de kelder van het café. Of er voor Live uit Lloyd ook zo'n oplossing komt is niet duidelijk.

De opening

De belangrijkste vraag is natuurlijk: vanaf wanneer kun je een biertje drinken met Zuiderwijk en co? Vrijdag om 20:00 uur is de officiële opening. Daarna zijn ze op donderdag tot en met maandag open tussen 16:00 en 01:00 uur.
Er is geen keuken, maar als je trek krijgt is er een ludieke oplossing bedacht. Er zjn een aantal horecagelegenheden in de directe omgeving van het café, en daarmee is een deal gemaakt. Tussen 18:00, 19:00 en 20:00 zijn er bestelrondes in het café.
Dan kun je via de speciale Parkroad Café-menukaart gerechten bij (over)buren bestellen. Het personeel belt om je bestelling te plaatsen. 'We hebben geen kok en zeker geen keuken, maar wel de beschikking over vijf wereldkeukens,' vertelt Zuiderwijk enthousiast. 'Honger krijg je dus niet.'