Instellingen

VIDEO: Schattige hond Sue uit Leidschendam vermaakt zichzelf met voorbijgangers

© Screenshot Dumpert
Ook Google Streetview kon niet om de hond heen (Screenshot Streetview)

LEIDSCHENDAM - Wat moet je nou als hond, de hele dag alleen in de tuin? Dan speel je gewoon met voorbijgangers! Hond Sue uit Leidschendam doet al jaren niet anders. Dankzij een filmpje van eigenaresse Kelly kan iedereen meegenieten van het schattige spelletje van deze viervoeter.

In de populaire video zie je de speelse hond keer op keer een bal over het tuinhek de straat op gooien. Meerdere mensen stoppen om de bal terug te gooien.

Kelly vertelt dat Sue al zo'n tien jaar het spel met voorbijgangers speelt. Ze mag niet voorbij het hek en dus bedacht ze iets anders om zichzelf te vermaken. 'Het is echt een soort trucje. Ze gaat heel zielig liggen, maar ze doet het de hele dag.'

Wereldwijd viral

Sinds het filmpje op Facebook werd gezet, krijgt ze ineens heel veel reacties. Het is inmiddels door meer dan een half miljoen mensen bekeken.

Ook in het buitenland hebben Kelly en haar hond veel aandacht gekregen: 'We zijn benaderd door een dierenblad uit Amerika dat een interview wilde en ook in Scandinavië heeft iemand geschreven over Sue', zegt ze.

Instagram

Kunnen wij meer verwachten van Sue en haar streken? Waarschijnlijk wel. 'We hebben een Instagramaccount dat we voor haar bijhouden, daar kan in de toekomst wel weer wat verschijnen', vertelt Kelly.

Werkt de video hieronder niet? Klik dan hier voor het filmpje.