Instellingen

Koninklijke onderscheiding voor historica Annemarie Cottaar

Annemarie Cottaar
Annemarie Cottaar

DEN HAAG - Historica Annemarie Cottaar uit Den Haag is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvangt de onderscheiding vanwege de grote betekenis van haar wetenschappelijk werk voor de samenleving. Cottaar is gespecialiseerd in het vastleggen van de migratiegeschiedenis.

De onderscheiding is vrijdagmiddag aan haar uitgereikt door wethouder Rabin Baldewsingh in de Openbare Bibliotheek aan het Spui in Den Haag. In 1996 promoveerde Annemarie Cottaar op haar onderzoek naar de geschiedenis van woonwagenbewoners. Bij het 750-jarig bestaan van Den Haag in 1998 verscheen haar boek 'Ik had een neef in Den Haag; nieuwkomers in de twintigste eeuw.' Dit richt zich op migranten uit een groot aantal landen die zich in de loop der jaren in Den Haag hebben gevestigd.

Verder richtte zij onder meer het (digitale) Historisch Beeldarchief Migranten op. Dit telt bijna 4.500 privéfoto's die particulieren maakten op het werk en bij verjaardagen, vakanties, feesten en andere alledaagse gebeurtenissen. Ze zijn via internet te bekijken.