Instellingen

Mogelijk toeterverbod voor Ooievaarsrun na klacht van Scheveningse

Vrachtwagens
Vrachtwagens

DEN HAAG - De Haagse Ooievaarsrun hangt mogelijk een toeterverbod boven het hoofd. Een vrouw uit Scheveningen ergert zich rot aan de herrie die de jaarlijkse toertocht voor verstandelijk gehandicapten veroorzaakt en heeft een klacht ingediend bij de gemeente Den Haag.

Elk jaar mogen mensen met een verstandelijke beperking een dagje meerijden met vrachtwagenchauffeurs. En daarbij wordt natuurlijk druk getoeterd naar het publiek langs de kant. Niet iedereen kan dat waarderen.

Daarom buigt een commissie van de gemeente zich over de klacht van de Scheveningse. De organisatie van de Ooievaarsrun moet maandag op een hoorzitting verschijnen.

Route

De vrachtwagenchauffeurs die meedoen aan de Ooievaarsrun doen dat belangeloos. De stoet met honderden vrachtwagens rijdt vanaf Den Haag door het Westland naar de visafslag in Scheveningen. Er gaan verhalen dat de Ooievaarsrun een andere route zou moeten rijden, maar dat is niet het geval volgens organisator Ron Harsveld van Stichting Evenementen voor Gehandicapte uit Monster.

'We krijgen hooguit een toeterverbod, maar dat is ook funest voor de mensen met een verstandelijke beperking, want dat maakt het toch altijd extra leuk voor deze mensen. Zeker als we bij het eindpunt aankomen, zijn ze niet te houden en willen ze hun blijdschap graag uiten met even toeteren.'

Facebook Live

Dit artikel is gemaakt naar aanleiding van een tip van Geert Albarda via Facebook Live. Heb jij ook een onderwerp waar Omroep West volgens jou aandacht aan moet besteden? Praat elke vrijdagochtend om 08:45 uur mee tijdens de redactievergadering live op Facebook. Meer info op www.omroepwest.nl/facebooklive