Boomkweker uit Boskoop droomt van enorme kerstboom in Disneyland Parijs

GROEN-direkt plaatste deze grote kerstboom op Schiphol.
GROEN-direkt plaatste deze grote kerstboom op Schiphol. © John van der Tol
BOSKOOP - Boskoop staat goed op de kaart, als het gaat om kerstbomen. De enorme bomen van tuindersbedrijf GROEN-Direkt verschijnen op allerlei prominente plekken door heel Nederland, zoals Schiphol, de Efteling en Den Haag CS.
De grote kerstbomen van het bedrijf uit Boskoop zijn veelgevraagd. 'Het gaat meestal om kant-en-klare bomen', zegt Gert Koert van GROEN-Direkt. 'We verzorgen de plaatsing, het uitlichten en hier en daar passende kerstballen.' Volgens Koert staat de grootste boom van 24 meter in Amsterdam.
Het bedrijf is er rond de feestdagen maar druk mee. 'Sommige bomen worden vóór Sinterklaas al opgezet.' In totaal worden er zo'n 1200 bomen vanuit Boskoop geleverd. 'Nu zijn we ook het hele weekend bezig met het opzetten van bomen, vanaf ’s ochtends vroeg.'

Eigen productie

De bomen van het Boskoopse tuindersbedrijf worden zelf gekweekt in de Ardennen en Duitsland. 'Op eigen productievelden', legt Koerts uit. 'Ze worden dan jarenlang gekoesterd en pas omgezaagd als ze het mooist zijn.' Waarschijnlijk zijn de meeste bomen na volgende week opgezet.
Directeur Koert is trots op elke boom die vanuit Boskoop wordt neergezet, maar hij heeft wel één grote droom. 'Een kerstboom in Disneyland Parijs zou ik heel erg leuk vinden.'