Weesje vindt onderdak bij Omroep West

OEGSTGEEST - Nog een beetje schuchter en onwennig staat ie erbij. Het weeskerstboompje dat sinds zaterdag de redactie van Omroep West opvrolijkt. Het weesboompje van verslaggever Mark Kool dreigde deze Kerst dakloos te worden, maar heeft nu toch een warme plek gevonden voor de aankomende feestdagen.
De weeskerstboom is afkomstig van het kerstbomenasiel in Oegstgeest. Het verlaten boompje werd geadopteerd door collega Mark Kool. Bij het kerstbomenasiel kunnen mensen tegen een kleine vergoeding hun boom met kluit na de Kerst terug planten en laten verzorgen door medewerkers van het asiel. Het jaar daarop kunnen klanten hem weer uitgraven om hun vertrouwde boom met Kerst weer in huis te nemen en een nieuw leven te geven. Ook kunnen er kerstbomen die geen eigenaar hebben, worden 'geadopteerd'.
Maar dit jaar is er bij Mark thuis tijdens de Kerst even geen plek voor het boompje. Mark: 'Ik zit middenin een verhuizing en thuis is het daardoor nogal rommelig met dozen en andere spullen, daar kan ik het boompje nu echt niet kwijt.'

'Iedere kerstboom verdient een warme Kerst'

Toch kon Mark het niet over zijn hart verkrijgen om het boompje in de koude grond van het kerstbomenasiel te laten staan. 'Iedere kerstboom verdient een warme Kerst', zo is de mening van Kool.  Vorig jaar werd het weesboompje door Mark terug geplant bij het kerstbomenasiel in Oegstgeest en zaterdag groef hij het boompje dus weer uit.
Dit jaar brengt hij het kerstboompje naar zijn werk. 'Het boompje staat nu op een mooi plekje op de redactie. De collega's reageerden ook erg enthousiast. Er is gelijk een oproep gedaan om versiering van huis mee te nemen om het boompje er op z'n kerstbest uit te laten zien. Iedereen doet zijn best om het ventje zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen', zegt Mark vertederd.

'Oh denneboom, Oh denneboom'

Toch heeft Kool nog wel een wens. 'Het lijkt me fantastisch als we volgende week met zijn allen op de redactie met een bekertje warme chocomelk in de hand wat kerstliederen kunnen zingen rond het boompje. Dan is de Kerst pas echt geslaagd', aldus de positieve verslaggever.