Miauw! Deze katten werden streng gekeurd tijdens internationale kattententoonstelling in Delft

DELFT - Ze waren er allemaal: Ragdolls, heilige Birmanen, Sphynxen en Bengalen. Al deze soorten katten waren zondag te zien op de internationale kattententoonstelling in Sporthal Brasserskade in Delft.
De katten werden door een internationale jury beoordeeld. 'Dit is een mooi exemplaar ik denk dat deze Ragdoll wel in de prijzen gaat vallen', zegt jurylid Dirk Raemdonck uit België. 'Ragdolls zijn forse katten met halflange zijdezacht vacht. Pas rond het derde jaar is hij uitgegroeid en uitgekleurd. Ragdolls zijn vrij rustige, aanhankelijke katten, dat zie je ook bij dit exemplaar hij laat zich makkelijk aaien', aldus het jurylid.
Katten in allerlei soorten en maten komen voorbij. Een man staat vol overgave een enorme harige kat te kammen. 'Er gaat heel veel tijd in zitten, maar ik heb het ervoor over. Kammen, wassen, als je het goed wilt doen ben je er heel wat uurtjes aan kwijt, en dan heb ik het nog niet over het stofzuigen', zegt hij lachend. 'Maar is het geen beauty?' Twee wakkere oogjes met een platgeslagen neusje kijken tussen de harige vacht door nieuwsgierig naar zijn baasje. 'Hij is pas een paar maanden oud maar ik denk dat hij een grote kans maakt om te winnen,’ aldus de fanatieke eigenaar.